Aktiviteter

AKTIVITETER: Med havet i døra og fjellet i veggen.

Stamsund er regionens mest komplette utgangspunkt for opplevelser

Den sentrale beliggenheten på Vestvågøy - midt i Lofoten har gjort Stamsund til det ideelle utgangspunktet for dem som søker allsidige opplevelser. Den korte veien fra flyplassen i Leknes og de hyppige hurtigruteanløpene gjør at det er lett å komme seg til alt det Stamsund har å by på. I Stamsund kan man spise gode måltider av de ferskeste råvarene fra Vestfjorden. Her kan man nyte et glass på en av pubene i havna eller tilberede selvfisket fersk fisk på kjøkkenet mens man ser på midnattsola. Her kan man meditere i naturen ved å sitte på terrassen eller gå for de store opplevelsene i høyden eller på havet. Stamsund er en kulturbygd med egen teaterfestival

Stedet for å oppleve havet og fjellene

Både hav og fjell dominerer på hvert sitt vis dette sjarmerende fiskeværet. Mulighetene er mange. Noen av lofotens flotteste turer starter rett utenfor døra. Det unike er at alt Lofoten har å by på som region finnes her. Turer i fjellene rundt Stamsund er opplevelser for liten og stor. Man kan velge alt fra moderate turer i trygt og tilgjengelig terreng til mer avanserte ruter med vertikal profil. Toppturer i disse fjellene er et must for folk som setter pris på vakker natur og spennende terreng. Om sommeren kan man ta en tur i fjellene på natten og se midnattsolens glød reflektere fra fjell og hav. På vinteren er fjellene utgangspunkt for landets mest spektakulære skibaserte utflukter. Stamsund har også eget alpinanlegg med morsom skikjøring og lekent terreng. Men her er målet for flere og flere tilreisende å bestige et flott fjell for egen maskin, for deretter å kjøre på ski helt ned i fjæresteinene.

Mange kommer også hit for å oppleve nordlysets magiske fargespill. Senhøstes og på vinteren er nettopp nordlyset så spektakulært at folk kommer fra alle verdens hjørner for å oppleve og forevige dette uforutsigbare lysshowet over Vestfjorden.

Om man vil lure stortorsken på kroken, er farvannet utenfor Stamsund det ideelle utgangspunktet. Ikke sjeldent drar folk opp rugger på over tredve kilo. Da har de fått opp en såkalt kaffetorsk og kan med rette kalle seg storfiskere. I vintermånedene når skreien invaderer fra Nordishavet er fisket eventyrlig, men også ellers i året er dette farvann hvor fisken biter lett og du kan velge i alt fra skrei til hvalbiff og hummer.

En liten kjøretur unna ligger Unstad, som på grunn av de spektakulære forholdene har blitt en av verdens mest voksende destinasjoner for bølgesurfing. Her kommer surfere fra hele verden for å oppleve arktisk surfing på sitt aller beste.